Na de lunch hebben we een interessant programma van drie rondes waarin je uit drie verschillende sprekers kunt kiezen. De exacte indeling van de sessies maken we later bekend, maar je maakt hieronder alvast kennis met de sprekers en de inhoud van hun sessie!
De wereld van projectmanagement verandert razendsnel. AI, Agile, Scrum en andere moderne trends beïnvloeden niet alleen hoe we werken, maar ook welke rol de projectmanager speelt. Maar wat betekent dit voor de toekomst?
In deze interactieve en energieke sessie gaan we samen op een creatieve manier verkennen hoe de rol van de projectmanager zich ontwikkelt richting 2035.
Paul en Maarten nemen je als ervaren facilitators mee in een energieke sessie om het idee van de gehele groep concreet te maken en samen een toekomstbeeld te schetsen.
Vind antwoorden, ga in gesprek en bouw mee aan het projectmanagement van de toekomst!
In grote IT-projecten met veel stakeholders verspreid over meerdere landen is het een uitdaging om iedereen betrokken en aligned te houden.
In Project Hello hebben we dit bij Vattenfal van dichtbij meegemaakt – van analyse en systeemselectie tot implementatie.
Tijdens mijn subsessie deel ik mijn ervaringen: hoe we een bottom-up aanpak hebben gehanteerd, het projectteam hebben empowered en stakeholders actief bij de besluitvorming hebben betrokken.
Aan de hand van onze ervaringen maken we er een interactieve sessie van gericht op handvaten voor goed opdrachtgeverschap.
Het ministerie van VWS, het RIVM, de 25 GGD’en en GGD GHOR Nederland werken samen in het programma Informatievoorziening Infectieziektebestrijding (IV IZB) om ervoor te zorgen dat tijdens een eventuele nieuwe pandemie de juiste informatie op tijd beschikbaar is voor burgers, zorgverleners, onderzoekers, bestuurders en beleidsmakers.
Het verbeteren van de informatievoorziening is een belangrijk onderdeel van het versterken van de infectieziektebestrijding in Nederland, samen met het opzetten van de Landelijke Functie Opschaling Infectieziektebestrijding (LFI) en het versterken van de GGD’en en het RIVM.
Dit doen we door een IV-landschap te bouwen. Een complexe, maar niet onmogelijke opgave.
Voor projectprofessional is dit een interessant voorbeeld om samen na te denken over
Van vastgoed naar visie: hoe ABN AMRO werkt aan de huisvesting van de toekomst
ABN AMRO werkt aan een duurzaam kantorenportfolio dat collega’s en teams ondersteunt bij het ontvangen van klanten en het uitvoeren van hun dagelijkse werkzaamheden.
In het programma Falcon, gestart in 2024, worden alle kantoren tegen het licht gehouden: blijven ze of niet? En nog belangrijker, dragen ze bij aan de ambitie om in 2030 Paris Proof te zijn?
Dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee.
Wat betekent duurzaamheid in de praktijk?
Hoe balanceer je efficiency, werkplezier en de steeds veranderende behoeften van een organisatie?
En hoe zorg je voor een huisvestingsstrategie die toekomstbestendig is?
Jeroen Kuipers en Cok van Schooten nemen ons mee in
Op het IPMA-NL congres nemen ons mee in de opzet van Falcon. Ze delen praktijkvoorbeelden, lessons learned en laten zien hoe duurzaamheid en workplace experience samenkomen in de kantoren van de toekomst.
Of je nu werkt in projectmanagement, huisvesting of duurzaamheid: als je wilt weten hoe een groot programma als Falcon wordt vormgegeven, mag je deze sessie niet missen.